Meet Britt, die werkt als Recruiter | Double Match
30/11/2023

In dit interview leren we Britt iets beter kennen. Zij vertelt over haar rol als Recruiter, hoe ze bij Double Match terecht is gekomen en wat er voor nodig is om haar functie goed uit te kunnen voeren.  

     1) Wat houdt je functie in?

Als Recruiter begeleid ik eigenlijk het gehele proces van de kandidaat om er zo voor te zorgen dat de kandidaat uiteindelijk in dienst gaat bij de klant. Ik zorg ervoor dat het proces zo goed mogelijk verloopt en heb hierbij ook veel contact met de klant over de voortgang, vacature intakes en geef ik advies m.b.t. de recruitment. Tot slot zoek ik zelf ook mee om kandidaten te vinden en houd ik telefonisch intakes met kandidaten.

     2) Welke competenties heb je nodig?

Het belangrijkste is dat je sociaal vaardig bent, aangezien je goed moet schakelen tussen de verschillende contactpersonen. Elk persoon of organisatie heeft een andere benadering nodig waarbij je de juiste klik vindt met iemand zodat je er een leuk contact aan over houdt. Daarnaast moet je bepaalde zaken goed kunnen beoordelen en analyseren, bijvoorbeeld het screenen van een profiel of tijdens een intake met een kandidaat. Ook komt er een stukje sales bij kijken waarbij je zowel de functie voor een kandidaat als de kandidaat voor de klant moet verkopen.

     3) Hoe ben je bij Double Match terecht gekomen?

Ik werkte eerst bij een groot telecombedrijf en daarna nog bij een ander IT recruitmentbureau maar ik was toch wel op zoek naar een betere uitdaging en een leuker team. Toen ben ik benaderd door Double Match en ondanks dat ik eerst niet had gereageerd leek het mij toch interessant, en ik ben nu erg blij dat ik uiteindelijk wel heb geantwoord.

     4) Wat vind je het leukst aan dit werk?

Dat geen enkele dag hetzelfde is. Je hebt wel dezelfde taken maar de resultaten zijn telkens anders. Je werkt met mensen en die kunnen hele andere keuzes maken dan je in eerste instantie voor ogen had, zoals of de kandidaat een functie aanneemt en of dat de klant door wilt met de kandidaat. Je weet nooit hoe je dag eindigt en dat vind ik wel erg leuk.

     5) Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Ik wilde heel lang dierenarts worden maar ik kan uiteindelijk niet zo goed tegen bloed haha. Uiteindelijk is de droom gekomen om HR manager te worden dus dat is zeker iets waar ik naar wil doorgroeien.

     6) Is HR Manager dan dé droom die je zou willen waarmaken?

Ja, ik denk het wel. Daarbij zou ik ook graag als zelfstandige willen werken. Mijn ouders doen dit allebei dus het ondernemen zit wel echt in mij en ik vind dat ook leuk om te doen. Als we het dan over een echte droom hebben dan zou ik wel mijn eigen hondenpension willen.

     7) Noem iets wat je heeft verrast bij Double Match.

Dat je veel zelfstandigheid krijgt, dat heeft mij positief verrast. Ik ben niet iemand die elke dag gecontroleerd moet worden. Echter zijn we er wel voor elkaar en kan ik altijd om advies vragen.

     8) Wat is wat jou betreft de grootste misvatting die mensen hebben over jouw functie?

Dat alle recruiters blijven ‘zeuren’. Je krijgt inderdaad heel veel passief agressieve mails van recruiters die blijven vragen of je interesse hebt of dat je even kan reageren. Maar niet alle bureaus werken op die manier. Wij sturen gewoon een algemeen contactbericht en als iemand in contact wil komen is dat fijn maar willen ze dat niet dan is dat helaas zo. Wij gaan ze niet stalken omdat we rekening willen houden dat veel IT’ers al worden benaderd. Ons doel is niet alleen om die vacature in te vullen maar dat de kandidaat ook een match heeft met onze klant.

     9) Waar ben je het meest trots op bij Double Match, voor het team en jezelf?

Voor het team ben ik trots op hoe we de organisatie samen laten draaien. Double Match is een jong, goedlopend bedrijf en dat vind ik heel knap. Daarnaast zijn ze ook heel begripvol en kan ik met alles bij ze terecht en dat is heel fijn. 

Voor mezelf ben ik trots wat ik heb bereikt bij mijn klant, ik ben namelijk in korte tijd heel hard gegroeid waarbij ik meer verantwoordelijkheden heb gekregen. Ik had niet gedacht dat het zo goed zou gaan. Ik ben dan ook zeker trots op mijn gehele team want ik heb dit zeker niet alleen gedaan.

     10) Wat kunnen mensen verwachten als ze hier gaan werken?

Ons unique selling point is wel echt onze hechte band met elkaar. Iedereen kan heel goed met elkaar en er is voor mij eigenlijk nooit een dag op kantoor geweest dat het niet gezellig was. Onze collega band wordt ook versterkt door het wekelijkse sporten wat we samen doen. We denken allemaal met elkaar mee, zelfs ook buiten werktijden dus daar moet je niet van opkijken. Als je je eventjes niet goed voelt, kan je dat dan ook aan je collega’s vertellen en dat is super fijn!

Iedereen is wel totaal anders en brengt ook andere kwaliteiten mee maar het werkt allemaal goed samen en iedereen accepteert elkaar ook. Er is hier ook genoeg ruimte om je eigen inbreng te geven en om nieuwe interesses te ontdekken en te ontwikkelen. Je hebt veel flexibiliteit en alles is in het voordeel van de werknemer. Dat zorgt er voor mij in ieder geval voor dat ik ook hard voor dit bedrijf wil werken.

Contact met Britt

Ben jij enthousiast geworden van het lezen van het interview met Britt? Wil je meer weten over haar werk en hoe zij het ervaart? Neem contact met haar op door te bellen of appen naar 06-42970292. Je kunt ook mailen naar britt@doublematch.nl. Ze staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over Double Match Recruitment!