Meet Lisa, die werkt als Marketing Specialist | Double Match
17/11/2023

In dit interview leren we Lisa iets beter kennen. Zij vertelt over haar rol als Marketing Specialist, hoe ze bij Double Match terecht is gekomen en wat er voor nodig is om haar functie goed uit te kunnen voeren.  

     1) Wat houdt je functie in?

Als Marketing Specialist heb ik als doel om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor onze organisatie en vacatures. Ik hou me daarbij bezig met het maken van vacatures, het websitebeheer en ik maak content voor social media. Dit kunnen leuke dilemma’s zijn of interessante blogs waarbij we ook zelf de visuele content maken. Tot slot spar ik ook samen met mijn andere marketing collega’s over nieuwe marketing ideeën en projecten. Ik regel vrijwel alle zaken die te maken hebben met de marketing.

     2) Welke competenties heb je nodig?

Goede communicatie vaardigheden, vooral op schriftelijk gebied. Je moet creatief zijn om nieuwe content en concepten te bedenken. Het is ook belangrijk om goed te kunnen analyseren wat er op dit moment speelt rondom marketing en wat aantrekkelijke content is. 

     3) Hoe ben je bij Double Match terecht gekomen?

Ik ben benaderd door een recruiter en toevallig zocht ik een eindstage voor mijn opleiding. Zodoende ben ik hier begonnen als stagiaire. Ik had het hier zo naar mijn zin dat ik hier nu fulltime werk.

     4) Wat vind je het leukst aan dit werk?

Zelf hou ik van schrijven dus ik vind het erg leuk om onze blogs te schrijven. Maar ook de uitdaging om Double Match beter op de kaart te krijgen geeft mij energie. Ik vind het leuk om dit te onderzoeken en daar nieuwe concepten voor te bedenken.

     5) Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Echt als klein meisje wilde ik actrice worden. Hoewel ik acteren leuk vind, was dit meer een droom dan iets serieus. Verder vond ik eigenlijk van alles wel leuk om te doen, maar ik ben eigenlijk bij veel stages/baantjes blijven plakken op marketingvlak. 

     6) Noem iets wat je heeft verrast bij Double Match.

Toen ik hier stage kwam lopen had ik niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden bij een recruitmentbureau. Vooral omdat je op een bepaalde branche gericht bent is het heel interessant om daar in te duiken.

     7) Wat is wat jou betreft de grootste misvatting die mensen hebben over jouw functie?

Ik hoor weleens dat mensen een marketingteam niet nodig vinden of dat ze de marketing wel even snel zelf doen. In theorie kan dat, maar ik denk dat mensen onderschatten hoe belangrijk marketing is. De markt verandert namelijk erg snel en als je ontwikkelingen niet goed bijhoudt kan engagement vanuit de doelgroep drastisch veranderen. Een bepaalde woordspeling in een tekst kan al veel betekenen om personen tot actie over te laten gaan. Als jij hier dan niet veel tijd aan besteedt en je weet er ook weinig vanaf, dan kan je veel mislopen.

     8) Waar ben je het meest trots op bij Double Match, voor het team en jezelf?

Voor het team ben ik trots dat we heel hard aan het groeien zijn. Iedereen werkt even hard om dit te bereiken en je ziet ook iedereen groeien in hun functie.

Voor mezelf ben ik trots dat ik erg gegroeid ben in het maken van content en dat ik een grote bijdrage heb geleverd aan het opzetten van de ‘werkenbij’-website waar dit interview ook op terecht komt!

     9) Welke doelen wil je nog meer bereiken op marketing gebied bij Double Match?

Natuurlijk wil ik graag dat Double Match groeit en dat we meer bereik krijgen. Op dit moment doen we dat voornamelijk via LinkedIn en onze website. Maar we willen graag andere online platformen betrekken en ook kijken wat we op offline vlak kunnen doen. Het lijkt me tof als mensen meteen bij onze naam weten wie wij zijn en ze graag met ons samen willen werken.

     10) Wat kunnen mensen verwachten als ze hier gaan werken?

Een hoop gezelligheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. Als je je ergens anders in wilt ontwikkelen, staan ze hier heel erg voor open. Daarbij is iedereen bereid om je ergens mee te helpen, ook als het niet werk gerelateerd is. Het is echt een leuk team dat samen bouwt naar een succesvolle en positieve organisatie.

En als je van lekker eten houdt, ben je aan het juiste adres. We gaan vaak met het team uit eten en leuke dingen doen. Ook hebben we een jaarlijks doel dat, als we dat halen, gevierd wordt met een tripje naar het buitenland!

Contact met Lisa

Ben jij enthousiast geworden van het lezen van het interview met Lisa? Wil je meer weten over haar werk en hoe zij het ervaart? Neem contact met haar op door te bellen of appen naar 06-18778521. Je kunt ook mailen naar lisa@doublematch.nl. Ze staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over Double Match Recruitment!