Meet Jarka, die werkt gedetacheerd bij een klant | Double Match
17/05/2022

In dit interview leren we Jarka iets beter kennen. Ze vertelt over haar rol bij de klant, hoe ze bij ons terecht is gekomen en wat ze zo leuk vindt aan haar dubbel rol als Resourcemanager bij de klant en Marketing Specialist bij Double Match.  

     1) Wat houdt je functie in?

Bij de klant ben ik Resource Manager en dat houdt twee dingen in. Ik hou me aan de ene kant bezig met de projectplanning van alle mensen van de IT afdeling. Aan de andere kant ben ik verantwoordeljik voor het aantrekken van nieuwe interim mensen. Ik werk ook samen met HR voor het invullen van de vaste vacatures, daarin behandel ik voornamelijk kandidaten die vanuit Double Match komen. Kort gezegd heb ik binnen het werk dus twee petten op. 

     2) Hoe werkt het detacheren?

Ik werkte eerst als Recruiter bij deze klant vanuit Double Match, totdat er een opdracht als Resource Manager ontstond bij de klant. In het begin was ik een klein aantal uren hiermee bezig, maar inmiddels werk ik 32 uur in de week aan de detacheeropdracht. De overige 8 uur werk ik hier als Marketing Specialist. Mijn resourcemanagement werk doe ik vaak vanuit ons kantoor, maar ik ga ook regelmatig naar de klant toe. Dit kan ik vrij flexibel indelen en dat is fijn.  

     3) Welke competenties heb je nodig?

Vanuit de klant wilden ze graag iemand met een recruitment achtergrond, omdat je bezig bent met het selecteren van nieuwe mensen. Daarnaast hadden ze graag iemand met ervaring met freelance recruitment vanwege het leveranciersmanagement dat erbij komt kijken. Verder heb je contact met collega’s uit verschillende lagen van de organisatie, waardoor de rol ook organisatiesensitiviteit vraagt. Je praat met veel stakeholders waarbij het belangrijk is dat je weet wanneer je iets wel of niet kan zeggen. Tot slot denk ik dat je sociaal en communicatief sterk moet zijn om deze rol uit te kunnen voeren. 

     4) Hoe ben je bij Double Match terecht gekomen?

Ik heb sociale psychologie gestudeerd en ik wist echt niet wat ik wilde worden. Tijdens mijn laatste stage kwam ik in aanmerking met recruiters en ik werd erg enthousiast bij wat zij vertelden over hun werk. Daarom ben ik gaan uitzoeken of recruitment wat voor mij is. Ik ben begonnen bij een uitzendbureau: dat paste helemaal niet bij mij. Ik werd benaderd door een Double Match Recruiter die mij overhaalde om hier te solliciteren. Omdat Double Match echt werkt vanuit een dubbele match voor zowel de klant als de kandidaat, wist ik vrijwel meteen dat ik hier wilde werken. 

     5) Wat vind je het leukst aan dit werk?

Dat ik vanuit mijn veilige haven hier veel ervaring kan opdoen in een andere branche en organisatie. Hierdoor kan ik gewoon bij Double Match blijven werken maar ook mijn cv verder uitbreiden. Ik vind het ook leuk om die verschillende rollen tegelijk op te pakken. 

Ook bij het invullen van vacatures heb ik plezier. Het leukst vind ik nog hoe blij kandidaat en klant van elkaar kunnen worden. Niets leukers dan een kandidaat die je twee jaar later nog bedankt voor de gave uitdaging. Dat is waar ik dit werk voor doe. Doordat ik gedetacheerd zit bij de klant, werk ik ook nog vaak met kandidaten die ik daar zelf heb geplaatst. Dat is extra leuk!

     6) Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Vroeger wilde ik graag kinderarts worden, omdat ik door mijn arts goed was geholpen met mijn astma en ik ook andere kinderen wilde helpen. Maar al snel werd duidelijk dat de vakken en kennis niet bij mij passen. Ondanks dat ik nu in een heel andere branche werk, ben ik nu eigenlijk ook bezig met mensen helpen, maar dan op een manier die beter bij mij past. 

     7) Noem iets wat je heeft verrast bij Double Match.

Ik denk voornamelijk dat ik verrast ben door de mensen die hier werken. Ik had namelijk echt niet verwacht dat ik vrienden zou worden met mijn collega’s. Dat heeft mij positief verrast en dat draagt ook heel erg bij aan mijn werkgeluk!

     8) Wat is wat jou betreft de grootste misvatting die mensen hebben over jouw functie?

Dat je geen binding hebt met je werkgever. Als ik zeg dat ik gedetacheerd zit en vooral dat ik er al vier jaar zit, krijg ik vaak de vraag of ik dan niet beter vast in dienst kan gaan bij de klant. Maar ik vind het juist heel leuk om bij Double Match te werken en ze hebben hele goede arbeidsvoorwaarden. Dat ik dan iets anders erbij kan doen zonder dat ik hier weg moet is voor mij juist top. Dus dat mensen gedetacheerd zitten, omdat ze het niet leuk vinden bij hun werkgever klopt totaal niet. 

     9) Waar ben je het meest trots op bij Double Match, voor het team en jezelf?

Voor het team ben ik er trots op dat we bepaalde doelen in het afgelopen jaar hebben opgesteld en dat we die ook hebben gehaald met z’n allen! 

Voor mezelf ben ik trots dat ik mezelf heb ontwikkeld en nieuwe dingen heb gevonden die ik leuk vind. In het begin zag ik mezelf totaal niet iets met sales doen. Nu gaat dat me goed af en ik vind het ook leuk om te doen dus daar ben ik trots op.

     10) Wat kunnen mensen verwachten als ze hier gaan werken?

Dat je de kans krijgt om van je functie, je eigen ding te maken. Je krijgt een heleboel vrijheid en verantwoordelijkheid: dat moet natuurlijk bij je passen. Het werk en het team zijn erg flexibel en we zijn een hecht team. Bij ons krijg je een unieke kans om jezelf te ontwikkelen en jouw functie je eigen te maken. Ik vind Double Match een flexibele en moderne werkgever. Er wordt rekening gehouden met wat jij als persoon leuk vindt om te doen en hoe jouw leven eruitziet. Collega’s met kinderen kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk thuiswerken. Je krijgt hier heel veel vrijheid. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om iets met marketing te doen en ze hebben mij direct de kans gegeven om mij daarin te ontplooien, terwijl ik helemaal niet voor die functie kwam solliciteren. Nu ben ik vast onderdeel van het marketingteam.

Ik wil ook nog even kwijt dat we allerlei leuke dingen doen. We gaan regelmatig uit eten met het team, op kosten van Double Match. We hebben een team target en als we die halen gaan we op reis. We zijn bijvoorbeeld naar Istanbul en Praag geweest en al deze uitjes zijn gewoon heel gezellig en ook goed voor onze teambuilding en motivatie.

Contact met Jarka

Ben jij enthousiast geworden van het lezen van het interview met Jarka? Wil je meer weten over haar werk en hoe zij het ervaart? Neem contact met haar op door te bellen of appen naar 06-36387156. Je kunt ook mailen naar jarka@doublematch.nl . Ze staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over Double Match Recruitment!