Meet Hind, de oprichter van Double Match Recruitment | Double Match
28/11/2023

In dit interview leren we Hind iets beter kennen. Ze vertelt over hoe Double Match is ontstaan, hoe het is om een eigen onderneming te hebben en wat belangrijk is als je hier gaat werken!

     1) Hoe is Double Match ontstaan?

Ik heb mijn afstudeerstage gedaan bij een IT-bedrijf in Utrecht. Ik had eigenlijk helemaal niets met IT maar ik heb dit succesvol afgerond en ik kon daar dan ook blijven werken. Ik deed daar van alles wat en uiteindelijk mocht ik het gehele recruitmentproces opzetten. Dat vond ik erg leuk en daar is de combinatie van IT en recruitment begonnen. Ik wilde graag ook zelf gaan ondernemen en op een gegeven moment dacht ik: ‘’Wat ik hier nu doe, kan ik zelf ook’’.  Toen heb ik de gok gewaagd om voor mijzelf te beginnen en dat heeft goed uitgepakt met Double Match.

     2) Wat houdt je functie in?

Mijn werk is heel gevarieerd. Ik zorg ervoor dat er genoeg werk binnenkomt en blijft. Ik regel alles achter de schermen bij de klant en zorg dat de klant tevreden is. Ook houd ik mij voortdurend bezig met de strategie van Double Match en alle interne processen. Ik zorg ervoor dat alle medewerkers tevreden zijn en dat alles voor hen goed geregeld is zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren.

     3) Wat vind je het leukst aan dit werk?

Dat geen één dag hetzelfde is, zowel op de werkvloer als in de branche. Het is heel dynamisch, dan zit ik voor de financiën, dan weer voor sales, dan schuif ik aan bij een marketingoverleg. Het gaat alle kanten op maar dat past ook bij mij. Juist die afwisseling maakt mijn werk heel leuk. 

     4) Welke competenties heb je nodig als ondernemer?

Je moet snel kunnen schakelen, pro-actief zijn en ook wel tegen hectiek kunnen. Overzicht houden is heel belangrijk. Je moet als ondernemer ook in oplossingen kunnen denken, het glas is altijd halfvol.

     5) Welke competenties heeft een Double Matcher nodig?

Een Double Matcher moet pro-actief zijn, enthousiast en orde kunnen houden in chaos. Ook moet iemand een bepaalde competitieve drive in zich hebben. Ik houd ervan als ik iemand helemaal ervoor zie gaan en met allerlei ideeën komt om een vacature in te vullen. Écht de goede match willen maken voor zowel de kandidaat als de klant vraagt intrinsieke motivatie van een recruiter om net dat beetje extra te willen doen in een recruitmentproces. Onze recruiters hebben dat allemaal in zich en dat uit zich in onze resultaten.

     6) Heb je nog dromen die je wilt waarmaken?

Ik ben enorm trots op wat we allemaal hebben bereikt in de afgelopen jaren. We hebben ook inzetten lopen in het buitenland, iets wat ik graag nog meer zou willen uitbreiden in de toekomst om Double Match meer internationaal te maken.

     7) Noem iets wat je heeft verrast aan het ondernemerschap.

Ik werd vooral verrast toen Double Match groter werd: ik moest ineens veel tijd besteden aan het veranderen van de processen die wij hebben. Je hoort wel vaker dat hoe groter je wordt, hoe meer je tegen dingen aanloopt. Ik dacht eerst dat dat wel mee zou vallen, maar ik heb mij daar toch op verkeken. Uiteindelijk leer je daar alleen maar van en komt het altijd wel goed.

     8) Wat is wat jou betreft de grootste misvatting die mensen hebben over recruitment?

Dat het onderdeel is van HR, dat heb ik zo vaak gehoord. Het is geen onderdeel van HR en ook niet iets wat je erbij doet. Recruitment is een vak apart en heeft een heel andere strategie en ook andere type personen nodig. Recruitment moet natuurlijk wel samenwerken met HR en het kan elkaar versterken, maar ik vind dat het geen onderdeel van elkaar is.

     9) Waar ben je het meest trots op bij Double Match?

Ik ben het meest trots op mijn team. Het enorme verantwoordelijkheidsgevoel die iedereen heeft maakt dat we al jaren kunnen presteren en waarde kunnen bieden aan de klant. Ik krijg vaak whatsapp berichten van werknemers buiten werktijden om, waardoor ik mij bijna schuldig voel dat ik op dat moment zelf niet aan het werk ben. Het hoeft natuurlijk niet, maar juist daarom kan ik dat heel erg waarderen. Ik ben er trots op dat het team onderling goed met elkaar is en dat we echt als een team fungeren. Ook wanneer ik periodes heb gehad in mijn leven waarbij ik niet de volle 100% kon geven door privéomstandigheden, heb ik altijd op mijn team kunnen bouwen. Dat is wel het grootste cadeau wat je kan hebben als ondernemer.

     10) Wat kunnen mensen verwachten als ze hier gaan werken?

Gezonde hectiek en zelfontwikkeling. Vakinhoudelijk krijg je de ruimte om je werk te verbreden of juist meer te specialiseren. Je krijgt de ruimte om je werk in te vullen naar hoe jij dat wilt, zolang de output goed is. Er is altijd ruimte voor inbreng, als je mij kan overtuigen dat iets anders moet dan ga ik daar zeker in mee. Ik heb veel collega’s zien groeien in hun vak en hen daardoor zien opbloeien als professional.

Verder verzorgen wij de lunch op kantoor, faciliteren we personal training 2 keer per week, organiseren we vaak teamuitjes, gaan we vaak gezellig eten met z’n allen en wanneer de team targets worden gehaald vieren we dat altijd met een buitenlandse trip. Reden genoeg om bij Double Match te komen werken dus!

Contact met Hind

Ben jij enthousiast geworden van het lezen van het interview met Hind? Wil je meer weten over het werk? Neem contact met haar op door te bellen of appen naar 06-40855991. Je kunt ook mailen naar hind@doublematch.nl. Ze staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over Double Match Recruitment!