Meet Yagmur, die alle HR zaken regelt | Double Match
17/11/2023

In dit interview leren we Yagmur iets beter kennen. Ze vertelt alles over Human Resources bij Double Match, hoe ze hier terecht is gekomen en wat er voor nodig is om de organisatie op HR vlak zo succesvol mogelijk draaiende te houden.

     1) Wat houdt je functie in?

Ik ben verantwoordelijk voor het stukje HR en dit is heel breed. Ik zorg ervoor dat alle medewerkers op hun plek zitten en iedereen zijn werk goed kan uitvoeren. Hierbij kijk ik naar wat een medewerker kan, leuk vindt en waar we iemand voor nodig hebben. Op die manier zorg ik ervoor dat iedereen op de juiste plek zit. Daarbij zijn er ook administratieve taken zoals salarissen, ziekteverzuim, vakantie/verlof en het HR beleid uitdenken en uitvoeren.

     2) Welke competenties heb je nodig?

Je hebt een helikopterview nodig om zaken goed te kunnen bekijken. Het is ook belangrijk om communicatief vaardig te zijn en dat je kan meedenken met het bedrijf. Je moet een mensenmens zijn en organisatiesensitiviteit hebben waarbij je ook moet weten hoe je discreet moet omgaan met gevoelige informatie.

     3) Hoe ben je bij Double Match terecht gekomen?

Via Hind, zij is de eigenaar en ik ben eigenlijk al vanaf het begin betrokken geweest. Ik wilde Hind graag helpen op het gebied van HR om een beleid op te voeren, uit te stippelen en dat vervolgens uit te voeren zodat Double Match handvatten had om te groeien.

     4) Wat vind je het leukst aan dit werk?

Mijn werk is heel divers, een HR beleid verandert namelijk constant. Je probeert iets uit te stippelen voor een paar jaar maar de markt verandert natuurlijk heel snel. Daar moet je als HR zijnde goed op inspelen en ik vind het juist leuk om daar dan in te duiken.

     5) Heb je nog dromen die je wilt waarmaken?

Ik wil Double Match graag nog meer laten groeien en het liefst ook internationaal gaan. Dat is echt dé droom en ambitie die ik heb. 

     6) Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik hou heel erg van bakken, dat is ook iets wat ik vaker wil gaan doen als ik daar tijd voor heb. Ik neem ook weleens wat mee naar kantoor en dat wordt altijd wel gewaardeerd! Naast bakken sport ik ook graag, dit doen wij ook samen, 2 keer in de week als team.

     7) Noem iets wat je heeft verrast bij Double Match.

Ik had van tevoren niet verwacht dat we zo’n leuk team zouden hebben. Ik ben er natuurlijk vanaf het begin bij en we hebben gaandeweg zo’n leuk team opgebouwd, ik had niet verwacht dat ze zo belangrijk zouden zijn voor mij. En wat me ook heeft verrast is hoe nieuwe klanten ons weten te vinden, vooral via via, dat betekent dat we iets goeds doen op de markt.

     8) Wat is wat jou betreft de grootste misvatting die mensen hebben over jouw functie?

Als ik iets moet noemen dan hoor ik wel vaak dat mensen de HR afdeling zien als een blok aan het been. Dat vind ik persoonlijk wel een misvatting, want de HR afdeling probeert er voor iedereen te zijn en het beste eruit te halen. Natuurlijk kunnen er keuzes zijn vanuit de HR waar medewerkers zich aan kunnen irriteren maar ik denk wel dat zonder HR de organisatie niet zo goed kan draaien. 

     9) Waar ben je het meest trots op bij Double Match, voor het team en jezelf?

Ik ben trots op het hele team en hoe erg we zijn gegroeid qua medewerkers. En daar heeft HR ook een groot deel aan meegeholpen met natuurlijk de instroom en doorstroom van de medewerkers. Soms heb je een stukje uitstroom maar we hopen altijd dat we de instroom en doorstroom behouden en daar ben ik nu heel trots op. Tot slot ben ik trots dat ik vanaf het begin al bezig ben met het HR beleid en dat ik nog steeds stukjes van het HR opricht en uitvoer.

     10) Wat kunnen mensen verwachten als ze hier gaan werken?

Een hoop plezier en een warme kring aan collega’s. Je kan meebouwen aan deze organisatie en echt bijdragen aan de groei bij Double Match. Iedereen wilt hier alle grote of kleine doelen bereiken en iedereen doet dat op zijn/haar eigen manier. Die doelen/successen worden ook goed gevierd. Als je daar ambitie voor hebt dan ga je het hier erg naar je zin hebben.

Voor een kleine organisatie hebben we ook echt grote klanten en dat vind ik persoonlijk heel gaaf. Kortom denk ik dat je hier erg vrij wordt gelaten en dat je je eigen verantwoordelijkheid krijgt. Dat vind ik wel belangrijk om mee te geven aan onze potentiële collega’s!

Contact met Yagmur

Ben jij enthousiast geworden van het lezen van het interview met Yagmur? Wil je meer weten over haar werk en hoe zij het ervaart? Neem contact met haar op door te bellen of appen naar 06-39248047. Je kunt ook mailen naar yagmur@doublematch.nl. Ze staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over Double Match Recruitment!