Meet Samuel, die werkt als Talent Sourcer | Double Match
30/11/2023

In dit interview leren we Samuel iets beter kennen. Hij vertelt over zijn rol als Talent Sourcer, hoe hij bij Double Match terecht is gekomen, wat je moet kunnen en hoe hij deze functie combineert met school.  

     1) Wat houdt je functie in?

Ik ben Talent Sourcer, dat houdt in dat ik simpel gezegd kandidaten zoek bij de vacatures krijg de ik krijg. Ik lees de vacature door, ik kijk naar waar een kandidaat aan moet voldoen en op basis daarvan ga ik op LinkedIn zoeken naar de kandidaten. Ik benader de kandidaten en kijk of ze geïnteresseerd zijn in de functie. Dit houden we dan bij in een programma, zodat iedereen kan zien welke kandidaten er worden benaderd. Als kandidaten reageren dan ga ik verder in contact door vragen te beantwoorden en als ze willen bellen, plan ik dit in bij de recruiter. Die pakt het verder op.

     2) Welke competenties heb je nodig?

Communicatief vaardig zijn, klantgericht en dat je je goed kan verdiepen in de vacature/organisatie. Daar komen namelijk vaak vragen over bij kandidaten en hierdoor benader je sneller de juiste mensen voor de functie waardoor je ook geen onnodige mensen lastig valt.

     3) Hoe ben je bij Double Match terecht gekomen?

Ironisch genoeg heeft een talent sourcer mij ook benaderd voor deze functie en ben ik in gesprek gegaan met een recruiter hier. Ik studeer HRM en ik was net klaar met mijn stage en op zoek naar een bijbaan. Tijdens de gesprekken voelde het meteen al goed en open, iedereen vertelde vol enthousiasme over het bedrijf. Dit was voor mij erg overtuigend dus heb ik de baan aangenomen.

     4) Is jouw werk goed te combineren met je studie?

Het is heel goed te combineren. Ze zijn hier heel flexibel in als jij ook die verantwoording en zelfstandigheid laat zien. Wanneer het wat drukker op school is, kan ik dit aangeven en is het geen probleem als ik dan wat minder werk. Ik ben hier ook welkom als ik niet hoeft te werken en aan school moet zitten. Ik kan mij hier namelijk goed concentreren en je kan zelfs in de avond het kantoor binnen, dat vind ik ideaal.

     5) Wat vind je het leukst aan dit werk?

Echt het contact wat je met de kandidaten hebt. Dus als kandidaten daadwerkelijk geïnteresseerd zijn en je in gesprek kan gaan over de functie om te kijken of dit wat voor hen is. Verder vind ik het tof dat ik al een paar situaties heb gehad dat mensen uiteindelijk weer contact met mij opnemen omdat ze nu wel geïnteresseerd zijn in een nieuwe baan. Dan heb ik het contact dusdanig goed gedaan dat mensen bij je terugkomen en dat is wel heel mooi om te zien. 

     6) Heb je nog dromen die je wilt waarmaken?

Ik studeer nu dus HRM, maar ik weet niet of dit iets is wat ik later precies wil doen, ik ben het nog aan het uitzoeken. Het lijkt mij ook interessant om iets met psychologie/leren & ontwikkelen in combinatie met voetballen te doen. Dat zou mijn droom zijn.

     7) Noem iets wat je heeft verrast bij Double Match.

Dat ik deze functie zo leuk zou vinden. Bij het sollicitatiegesprek had ik aangegeven dat ik niet wist of dit iets voor langer termijn zou zijn en ik het even wilde aankijken. Ze waren hier vrij flexibel in en hebben me goed begeleid om te kijken hoe ik mijn kwaliteiten in de functie kan inzetten. Ik kwam erachter dat ik het uiteindelijk heel leuk vind om in contact te zijn met de collega’s en de kandidaten.

     8) Wat is wat jou betreft de grootste misvatting die mensen hebben over jouw functie?

Je hoort altijd dat recruiters of talent sourcers als vervelend worden ervaren. Wat ik volledig snap als je mensen benadert voor een functie die totaal niet bij hun past. Maar op de juiste manier zijn er ook voldoende voorbeelden van mensen die wel degelijk openstaan voor een nieuwe baan. Die zitten dan niet helemaal op zijn/haar plek en hebben misschien net dat zetje nodig om een nieuw inzicht te krijgen of toch te kijken waar het beter kan zijn. De misvatting is dus dat veel mensen niet weten hoeveel mensen het dus wel waarderen.

En ook de misvatting dat wij een soort straatverkopers zijn klopt niet, in ieder geval bij Double Match. Wij zijn doelgericht aan het kijken en proberen mensen geen functie aan te smeren als ze er zelf geen baat bij hebben.

     9) Waar ben je het meest trots op bij Double Match, voor het team en jezelf?

Voor het team ben ik trots op de grote klanten die we hebben binnengehaald en dat we daar goede resultaten behalen. En dat we onlangs zijn verhuisd naar een groter kantoor, zo zie je ook mooi hoe wij groeien.

Voor mezelf ben ik trots dat ik beter word als Talent Sourcer en ook blijf groeien. Ik was bijvoorbeeld vroeger heel slecht in het reageren op Whatsapp en door dit werk weet ik sneller wat ik moet zeggen en is het nu makkelijker om een bericht te typen, ook naar kandidaten toe.

     10) Wat kunnen mensen verwachten als ze hier gaan werken?

We hebben gewoon echt een leuk team waarin we echt goed samenwerken. Ook al hebben we niet dezelfde taken of klanten, we helpen elkaar wel en houden elkaar goed op te hoogte. We delen ook de successen met elkaar. Iedereen wordt hier gezien om wat hij doet en elke bijdrage die een medewerker heeft wordt gewaardeerd en gevierd. 

Je krijgt goede begeleiding, iedereen ontvangt je met open armen en er is ruimte om jezelf te zijn. Zo ervaar ik het zelf tenminste. Er is hier ook veel flexibiliteit waardoor je gemakkelijk de functie kan combineren met andere afspraken die je hebt.

Contact met Samuel

Ben jij enthousiast geworden van het lezen van het interview met Samuel? Wil je meer weten over zijn werk en en hoe hij het ervaart? Neem contact met hem op door te mailen naar samuel@doublematch.nl. Hij staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden of meer te vertellen over Double Match Recruitment!